Летателна машина се размина на косъм от трагедия, за малко да

...
Летателна машина се размина на косъм от трагедия, за малко да
Коментари Харесай

Драма с военен хеликоптер в небето над Бургас

Летателна машина се размина на косъм от покруса, за малко да се удари в ято щъркели

Военен хеликоптер за малко да се удари в ято щъркели край Вая, алармираха природозащитници. Хеликоптерите летят ниско, а през днешния ден един от тях е съумял в последния миг да заобиколи птиците и да избегне удар с тях, оповестява Gramofona.com.

Летателните машини са една от коментираните тематики в обществените медии от последните дни. Бърза инспекция през профилирания уебсайт Flight radar демонстрира, че хеликоптерите се насочват към Летище Бургас. Аеропортът сигурно е междинна спирка за  машините, само че липсва задоволително информация от къде идват и накъде летят.

Хеликоптерите са без позивни, а съгласно Flight radar би трябвало да са транспортни и част от американската войска. Бургаски фотограф снима някои от хеликоптерите през днешния ден. Това, което се вижда на фотосите са бойните хеликоптери AH-64 Apache.

Официалната позиция е, че машините са част от учения на НАТО. Не е загадка обаче, че след войната в Украйна, Алиансът желае да ускори наличието си на източния фланг.

Според уеб страницата „ Политико “ в идващите месеци НАТО ще разгърне войски и техника и ще реалокира хиляди военнослужещи, които да могат да реагират, в случай че Русия реши да разшири обсега на военната си интервенция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР